Overname De Transportbrug door Baks Logistiek

Baks Logistiek neemt De Transportbrug over

Borculo/Nijkerk, 22 april 2023

Baks Logistiek B.V. uit Borculo neemt De Transportbrug B.V. uit Nijkerk over. De overname bevat alle activiteiten inclusief truckwash opererend onder de naam De Cleanbrug B.V.

Baks Logistiek is actief in vloeibare bulk logistiek, met focus op drie nichemarkten: food, feed en renewables. De Transportbrug is actief in deze laatste twee segmenten. Hiermee sluiten de activiteiten van beide organisaties naadloos op elkaar aan en wordt de marktpositie verstevigd. De vestiging in Nijkerk ligt centraal in het land wat het geografisch gezien ideaal maakt. Met de overname blijft werkgelegenheid gegarandeerd voor zowel Baks Logistiek als De Transportbrug.

“Voor Baks is de overname van De Transportbrug een belangrijke stap in de uitbreiding en intensivering van onze activiteiten”, aldus Frank Jansen, CEO Baks Groep. “Met deze overname creëren we een breder en toekomstbestendig fundament, waarin zaken als duurzaamheid en digitalisering steeds belangrijker worden. Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de kernwaarden van onze organisatie. Deze acquisitie past in de groeiambitie van de onderneming, zodat wij onze klanten een nog betere dienstverlening kunnen aanbieden.”

Erik en Marein van de Brug, directie van De Transportbrug: “Om de opwaartse trend van de onderneming verder gestalte te geven en de continuïteit van ons bedrijf te verstevigen, zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner. Deze hebben we gevonden in Baks Logistiek. Voor De Transportbrug opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een internationaal familiebedrijf met een uitstekend vooruitzicht voor onze medewerkers en klanten.”

De broers Erik en Marein van de Brug zullen verbonden blijven aan de organisatie en hun taken voor De Transportbrug en De Cleanbrug vanuit vestiging Nijkerk blijven continueren.

Over Baks Groep

Baks Groep is met zeven verschillende bedrijven een internationale, unieke en toonaangevende speler in de agro- en foodsector. Begonnen als eenmansbedrijf in 1955, is Baks Groep uitgegroeid tot een veelzijdig familiebedrijf waar ruim 250 gepassioneerde collega’s werkzaam zijn. Daarmee biedt

Baks Groep totaaloplossingen op het gebied van productie, verkoop en (logistieke) dienstverlening voor de agro- en foodindustrie. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich in Borculo, daarnaast beschikt het over verschillende standplaatsen in Nederland, België en Duitsland. De groep genereert een omzet van ruim 65 miljoen euro.

Over De Transportbrug

De Transportbrug en De Cleanbrug zijn beiden gevestigd te Nijkerk. De bedrijfsactiviteiten van de onderneming bestaan uit tanktransport van vloeistoffen binnen Europa. De onderneming vervoert producten bestemd voor feed, oleo en de technische industrie. Het wagenpark bestaat uit 30 trucks en 50 tankopleggers en telt ruim 40 werknemers. De Cleanbrug is een truckwash voor vrachtwagens.